Lněné semínko hnědé
Varianty 4
Velikost balení | Dostupnost | Cena s DPH | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
0,5 kg | Skladem | 36 Kč | |||
1 kg | Skladem | 67 Kč | |||
2 kg | Skladem | 128 Kč | |||
5 kg | Skladem | 311 Kč | |||
Další |
Lněný chléb
Kvásek: 1/2 hrnku hladké mouky, 1 lžíce sušeného droždí, půl hrnku vody
Dále: 1,5 hrnku vody, 1 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 300 g hladké mouky, 100 g celozrnné mouky pšeničné, 100 g žitné mouky, 0,5 hrnku otrub, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce lněného semínka
Na kvásek smícháme mouku s droždím, zalijeme vodou a důkladně rozmícháme. Přikryté necháme v teple 20 minut.
Do pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme sůl, mouku, otruby, kmín a len, a zapneme program příprava těsta. Až začne pekárna míchat, přilijeme kvásek a necháme vypracovat těsto (jde to i ručně). Je-li těsto příliš řídké, přidáme mouku. Vymíchané těsto vyklopíme do olejem vytřené mísy a přikryté utěrkou necháme kynout. Po půl hodině vysypeme na vál, rukama propracujeme a vrátíme do mísy. Znovu přikryjeme a necháme kynout hodinu. Pak z těsta vytvarujeme bochník a položíme na plech s papírem na pečení. Na plechu necháme ještě kynout 15-20 minut a pak vložíme do trouby vyhřáté na 225°C. Pečeme 30-35 minut.
Chléb je poměrně velký, lze udělat dva menší, nebo pouze jeden z poloviční dávky.
Zdroj: Maminčiny recepty
Ing. Lidmila Palarczyková
Využito při pečení chleba, velmi chutné.
Využito při pečení chleba, velmi chutné.
Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)
Miroslav Andrt
výborné
výborné
Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)