Lněné semínko vypěstované na českých polích. Nejvyšší kvalita. Oblíbený a velmi vhodný k pekařským účelům. Více >>
Kód produktu: #55

30 Kč s DPH

Upřesněte výběr produktu
ks
Velikost balení Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Lněné semínko hnědé 0,5 kg Skladem 36 Kč
Lněné semínko hnědé 1 kg Skladem 67 Kč
Lněné semínko hnědé 2 kg Skladem 128 Kč
Lněné semínko hnědé 5 kg Skladem 311 Kč

Lněný chléb

 

Kvásek: 1/2 hrnku hladké mouky, 1 lžíce sušeného droždí, půl hrnku vody


Dále: 1,5 hrnku vody, 1 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 300 g hladké mouky, 100 g celozrnné mouky pšeničné, 100 g žitné mouky, 0,5 hrnku otrub, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce lněného semínka

 

Na kvásek smícháme mouku s droždím, zalijeme vodou a důkladně rozmícháme. Přikryté necháme v teple 20 minut.

Do pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme sůl, mouku, otruby, kmín a len, a zapneme program příprava těsta. Až začne pekárna míchat, přilijeme kvásek a necháme vypracovat těsto (jde to i ručně). Je-li těsto příliš řídké, přidáme mouku. Vymíchané těsto vyklopíme do olejem vytřené mísy a přikryté utěrkou necháme kynout. Po půl hodině vysypeme na vál, rukama propracujeme a vrátíme do mísy. Znovu přikryjeme a necháme kynout hodinu. Pak z těsta vytvarujeme bochník a položíme na plech s papírem na pečení. Na plechu necháme ještě kynout 15-20 minut a pak vložíme do trouby vyhřáté na 225°C. Pečeme 30-35 minut.

Chléb je poměrně velký, lze udělat dva menší, nebo pouze jeden z poloviční dávky.

 

 

Zdroj: Maminčiny recepty

Využito při pečení chleba, velmi chutné.

Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)

Kontaktujte nás!