Hrách setý zelený je luštěnina vhodná především na vaření polévek, kaší a příloh. Více >>
Kód produktu: #57

21 Kč s DPH

Upřesněte výběr produktu

Hrachová polévka

 

0,5kg hrachu

voda 2l

sůl, česnek

majoránka

smetana ke šlehání

chléb, máslo

 

Hrách propláchneme studenou vodou, namočíme tak, aby byl hrách dostatečně ponořený a takto ponecháme přes noc.  Druhý den v téže vodě vaříme se slupkou do měkka. Uvařený měkký hrách rozmixujeme nebo propasírujeme. Vodou dále zředíme na krémovitou konzistenci a přivedme k mírnému varu. Ochutíme solí, přidáme stroužek utřeného česneku, majoránku a pro zjemnění půl kelímku smetany ke šlehání. Na másle osmažíme chléb nakrájený na kostky. Můžeme přidat i osmaženou klobásku nakrájenou na drobné kousky.

Kontaktujte nás!