Kvalitní ČESKÝ MÁK vypěstovaný na českých polích. Nejvyšší kvalita. Výborná chuť! Vhodný do náplní, na pečení buchet, koláčů a závinů. Mletý lze použít jako posyp mnoha pokrmů. Zaručeně český původ! Více >>
Kód produktu: #51-05

61 Kč s DPH

Upřesněte výběr produktu
Skladem
ks
Velikost balení Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Mák modrý - Velikost balení: 0,5 kg 0,5 kg Skladem 61 Kč
Mák modrý - Velikost balení: 0,5 kg 1 kg Skladem 115 Kč
Mák modrý - Velikost balení: 0,5 kg 2 kg Skladem 219 Kč
Mák modrý - Velikost balení: 0,5 kg 5 kg Skladem 533 Kč

Makovo-ořechová bábovka s třešněmi

(1 sklenka = 2 dl)

4 vejce

2 sklenky krupicového cukru

1 sklenka oleje

1 sklenka mléka

2 sklenky polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

1 sklenka mletého máku

1 sklenka mletých vlašských ořechů

1 sklenka kandovaných, koktejlových nebo v sezoně čerstvých třešní

citronová kůra

špetka skořice

1 lžíce švestkových povidel

1 vanilkový cukr

máslo na vymazání a hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání formy

Máslem vymazanou bábovkovou formu vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Cukr a vejce vyšleháme do pěny a postupně do toho vmícháme všechny ingredience. Připravené těsto vlijeme do formy. Vložíme do trouby a pečeme při 165°C - 170°C 45 - 60 minut. Jestli je bábovka hotová vyzkoušíme vpíchnutím špejle, pokud se nelepí těsto na špejli, je bábovka upečená. Po vyjmutí z trouby necháte bábovku ještě pět minut a poté vyklopíme.

 

 

Zdroj: Kluci v akci

Komentáře

Mišelína

Vysoká kvalita, vynikající chuť a vůně, mák od Vopol už mám poněkolikáté a vždy jsem byla spokojená. Do budoucna určitě zase zakoupím, už se mi tenčí zásoby :) Nenamletý mi navíc nežlukne ani po roce, namletý uchovávám v lednici a super, rovněž vydrží dlouho, aniž by se zkazil.

Doporučuji zkusit makový kvasový chléb - https://samorostkasarlatova.blogspot.com/2021/11/60-kuchticka-miselina-spachala-kvasovy.html

Perfektní je i do sušenek, dnes se chystám na vánoční datlové kuličky s mákem.

Další
Kontaktujte nás!