Kvalitní ČESKÝ MÁK vypěstovaný na českých polích. Nejvyšší kvalita. Bílý mák svojí chutí připomíná oříšky. Výborný na pečení. Lze jej použít do mnoha receptů samostatně nebo jako náhradu oříšků a jejich chuti. Zaručeně český původ!  Více >>
Kód produktu: #52-50

505 Kč s DPH

Upřesněte výběr produktu

Skladem
ks

Šišky s mákem

700g oloupaných brambor

250g hrubé mouky

100g bílého máku

100g modrého máku

máslo nebo sádlo na omaštění

moučkový cukr na posypání

sůl

Oloupané brambory opláchneme, rozkrájíme na stejně velké kousky, mírně osolíme, zalijeme vařící vodou a uvaříme téměř doměkka. Vodu z brambor zpola ocedíme, obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik otvorů, brambory posypeme prosátou moukou a pod pokličkou necháme dovařit na malém plaménku. Asi za čtvrt hodiny brambory rozšťoucháme v hladké těsto, lžící namáčenou v rozehřátém tuku, vykrajujeme noky - škubánky, klademe je přímo na talíře, posypeme jemně umletou směsí máku, cukrem a omastíme rozehřátým tukem.

 

Zdroj: Praktická kuchařka

Kontaktujte nás!