Hrách setý zelený je luštěnina vhodná především na vaření polévek, kaší a příloh. Více >>
Kód produktu: #57-20

106 Kč s DPH

Upřesněte výběr produktu
Není skladem

Hrachová polévka

 

0,5kg hrachu

voda 2l

sůl, česnek

majoránka

smetana ke šlehání

chléb, máslo

 

Hrách propláchneme studenou vodou, namočíme tak, aby byl hrách dostatečně ponořený a takto ponecháme přes noc.  Druhý den v téže vodě vaříme se slupkou do měkka. Uvařený měkký hrách rozmixujeme nebo propasírujeme. Vodou dále zředíme na krémovitou konzistenci a přivedme k mírnému varu. Ochutíme solí, přidáme stroužek utřeného česneku, majoránku a pro zjemnění půl kelímku smetany ke šlehání. Na másle osmažíme chléb nakrájený na kostky. Můžeme přidat i osmaženou klobásku nakrájenou na drobné kousky.

Kontaktujte nás!