Hrách setý zelený - Velikost balení: 2 kg
Hrachová polévka
0,5kg hrachu
voda 2l
sůl, česnek
majoránka
smetana ke šlehání
chléb, máslo
Hrách propláchneme studenou vodou, namočíme tak, aby byl hrách dostatečně ponořený a takto ponecháme přes noc. Druhý den v téže vodě vaříme se slupkou do měkka. Uvařený měkký hrách rozmixujeme nebo propasírujeme. Vodou dále zředíme na krémovitou konzistenci a přivedme k mírnému varu. Ochutíme solí, přidáme stroužek utřeného česneku, majoránku a pro zjemnění půl kelímku smetany ke šlehání. Na másle osmažíme chléb nakrájený na kostky. Můžeme přidat i osmaženou klobásku nakrájenou na drobné kousky.
Ing. Lidmila Palarczyková
Výborný hrách.
Výborný hrách.
Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)